Home FREDERICIA Nyt sygedagpengesystem tages i brug
Nyt sygedagpengesystem tages i brug

Nyt sygedagpengesystem tages i brug

0

Et nyt moderniseret IT-system og selvbetjeningsløsning skal gøre det lettere for borgere på sygedagpenge

Den 3. juni tager Fredericia Kommune sammen med resten af landets kommuner et nyt sygedagpengesystem i brug. IT-systemet hedder Kommunernes Sygedagpengesystem, forkortet til KSD. 

Dermed får borgere, som er på sygedagpenge, glæde af et mere simpelt udbetalingssystem og selvbetjeningsløsning, hvor mange arbejdsprocesser er blevet automatiseret. Det gælder blandt andet styringen af sagsbehandlingen, udbetalingen af sygedagpenge og bogføringen. 

Det nye sygedagpengesystem er også nemmere og hurtigere at bruge for kommunens medarbejdere, da det nye system henter mange informationer automatisk. Informationerne skal ikke indtastes manuelt, så det mindsker risikoen for indtastningsfejl. Det betyder også, at sagsbehandling, hvor der ikke mangler informationer, kan gennemføres automatisk. Det er kun ved sager, hvor noget skal undersøges nærmere, at der oprettes en sag til en medarbejder. 

Lukket for telefoniske henvendelser

Indføringen af det nye IT-system betyder, at Team Sygedagpenge i Ydelsescentret holder lukket for telefoniske henvendelser fra borgere og virksomheder om sygedagpenge i perioden 15. maj og til den 10. juni 2020. I den periode henvises borgere til at ringe til Kontaktcentret på telefon nummer 7210 7000. 

Du kan også læse mere om sygedagpenge på https://www.fredericia.dk/borger/arbejde-ledighed/sygedagpenge-hvis-du-er-ledig