FREDERICIA

ØSTERSTRAND : KVINDE KLAMREDE SIG TIL STOLPE UNDER BADEBRO

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Nu er det sidste uge med livreddere på strandene

Det er ved at være sidste chance for en dukkert på en strand med livreddere. Onsdag den 22. august takker livredderne af efter en fantastisk badesæson.

Efter at have hjulpet tusindvis af badegæster og talt med endnu flere i løbet af sommeren, pakker livredderne nu udstyret for sidste gang og lukker tårnene i næste uge.

– Vi håber, at rigtig mange vil benytte lejligheden til at få en sidste dukkert på strandene med livredderne. Ingen kan være i tvivl om, at det har været en perfekt sommer for dem, der elsker at bade. Det har også været en forrygende sæson for livredderne, der har haft travlt og talt om badesikkerhed med en masse mennesker. Vi håber, at alle snakkene med livredderne har gjort indtryk, så badegæsterne er blevet endnu mere opmærksomme på de forhold på stranden, der kan gøre badeturen farlig, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Bad aldrig alene
Skolerne er begyndt, og de fleste danskere er vendt tilbage til arbejdet. Dermed er den travleste periode på strandene forbi. Men det gode vejr og det lune badevand kan stadig få mange til at springe i vandet. Til dem har TrygFonden Kystlivredning et godt råd.

– Til de badegæster, der bader, efter livredderne har lukket tårnene, er mit bedste råd aldrig at bade alene og at tage sig i agt for de lokale forhold på strandene. I fralandsvind skal badedyr blive på stranden, og i pålandsvind opstår risiko for stærk udadgående strøm i revlehuller. Hvis man bader flere sammen, har man bedst mulighed for at blive hjulpet, hvis man kommer i problemer, og det kan ske for selv den bedste svømmer, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

De fem baderåd

  1. Lær at svømme
  1. Gå aldrig alene i vandet
  2. Læs vinden og vandet
  3. Lær stranden at kende
  4. Slip ikke børnene af syne

Livredderne er til stede i Havnebadet Aarhus Ø indtil den 31. august samt i havnebadene på Islands Brygge og Fisketorvet i København indtil den 30. september.

I uge 32 gennemførte livredderne 7.321 indsatser, hvoraf de 2 var aktioner, hvor det vurderes, at personer var i livsfare. Derudover var der 489 almindelige førstehjælpsaktioner, 718 forebyggende aktioner og 6.112 oplysende aktioner.

Aktioner i uge 32, hvor det vurderes, at personer var i livsfare:

Balka Strand, søndag den 12. august kl. 15.00
Livredderne observerer en surfer, der er faldet i vandet ca. 200 m fra stranden. En livredder sejler ud til surferen, som nu er drevet ca. 500 m ud pga. fralandsvind. Masten er knækket, og surferen ligger og holder fast i mast og sejl og kan ikke selv komme tilbage til land. Livredderen hjælper ham op i båden og sejler ham ind på stranden.

Østerstrand ved Fredericia, onsdag den 8. august kl. 11.10
En ældre kvinde kommer i problemer i den stærke udadgående strøm og kan ikke selv svømme i land. Kvinden har fat i en stolpe yderst under en badebro ca. 10 m fra stranden og udenfor livreddernes primærzone i en blind vinkel for livredderne. En badegæst opdager heldigvis kvinden og giver livredderne besked. Livredderne hopper i vandet og rækker en torpedo til kvinden, som tager fat i den. Livredderne svømmer derefter kvinden tilbage til land.