ORANGERI INDVIES PÅ PLEJECENTER OTHELLO

ORANGERI INDVIES PÅ PLEJECENTER OTHELLO

ORANGERI INDVIES PÅ PLEJECENTER OTHELLO

0

Orangeri indvies på Plejecenter

Fredag den 7. december er Plejecentret Othello klar til at åbne det orangeri, som er blevet opført ved hjælp af en donation fra familien Rahbek. Borgmester Jacob Bjerregaard klipper båndet til orangeriet, som beboerne vil kunne nyde året rundt.

Orangeriet er blevet til på baggrund af donationen på en million kroner fra afdøde Ruth Rahbek. Pengene var øremærket til et orangeri med tilhørende haveanlæg ved Othello. Her tilbragte Ruth Rahbek de sidste tre år af sit liv. Orangeriet er en del af Ruth Rahbeks have, som skal blive en oase til brug for de der bor på Othello, de pårørende og de borgere, der kommer i dagcenteret.

Orangeriet kan bruges alle dage, og borgerne og deres pårørende kan tage kaffen med og tænde pejsen, og så hygge sig i familiens skød, se børnebørnene leger i haven, kigge på fiskene i søen eller hestene i folden. Orangeriet ligger lige ved vejen rundt om Othello, så det bliver et godt sted til et lille stop på gåturen rundt om Othello. Der bliver planter, der kan duftes til og på sigt også frugter, der kan plukkes. Udenfor er der en sofagynge, som kan bruges, når vejret tillader det. Efterhånden skulle det blive til en smuk blomstrende have, hvor forårsblomsterne vrimler op af græsplænen, roserne dufter og buske og træer danner rammen om en lille oase ved det store hus.

DanmarkC TV bringer en videoreportage fra indvielsen – fredag.

Følg DanmarkC TV på de Sociale Medier