LOKALSPORT

Over 1700 tilskuere så streg-kamp

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Søndag eftermiddag fulgte over 1700 tilskuere fodboldkampen mellem FC Fredericia og AB.

Kampen skulle vise sig at være noget af et scoop – set i forhold til den senere tids indsats fra spillerne i FC Fredericia.

FC Fredericia sejrede med målscoren 1-0 over AB, og dermed rykker FC Fredericia over nedrykningsstregen. Målet blev skudt af Mathias Jacobsen.

FC Fredericia har haft en sæson i 1. division, der har været fuld af udfordringer – som kulminerede med et trænerskifte fra Wael til Sørensen, hvilket i de seneste kampe har vist sig at være et godt træk.

Med skridtet op over oprykningsstregen, kan FC Fredericia klappe sig selv og træner Peter Sørensen – velfortjent på skuldrene.

FC Fredericia skiver på deres hjemmeside :

JACOBSEN SIKRER VIGTIG SEJR OVER AB

Unge Mathias Jacobsen blev søndag eftermiddag matchvinder, da han med en flot afslutning sørgede for en 1-0 sejr over AB.

Der var lagt op til en vaskeægte bundgyser, da FC Fredericia hjemme på Monjasa Park tog imod AB. Og i håb om at få maksimal støtte havde FC Fredericia i samarbejde med Monjasa givet fri entré til kampen, så FCF-spillerne kunne mærke opbakningen fra lægterne.

Det tilbud var der heldigvis mange, der tog imod. Og de mange tilskuere kunne se et FC Fredericia mandskab svinge dirigentstokken fra start – uden dog at det kastede nævneværdige målchancer af sig.

I en taktisk tung første halvleg var det småt med chancer, og halvlegens bedste forsøg tilfaldt Mikael Rynell efter 11 minutter, men svenskeren fik ikke ordentlig ram på en tilfældig bold i AB-feltet og så kunne AB-keeper, Jannik Storch, let tage sig af forsøget.

I anden halvleg fortsatte kampbilledet, hvor FC Fredericia var mest på bolden, men begge hold havde svært ved at komme igennem til åbne scoringsmuligheder.

Da det så endelig lykkedes, så kom der en god keeperpræstation på tværs. Mikael Rynell var igen på spil, og efter et par gode træk på kanten af feltet trykkede svenskeren af, hvor Jannik Storch blev tvunget ud i en hurtig refleks.

Få minutter efter opstod AB’s første gode mulighed, da FC Fredericia-forsvaret ikke fik kommunikeret godt nok inde i feltet, hvorfor AB’s Nichlas Rohde opsnappede den løse bold. Men heldigvis for FC Fredericia bankede AB’eren bolden langt over mål.

Langt skarpere var FC Fredericias indskiftede Mathias Jacobsen dog små ti minutter senere. For efter kun at have været på banen i godt og vel ti minutter modtog 17-årige Jacobsen bolden på kanten af feltet, og med et fint træk over til sin venstrefod drejede han flot bolden via den ene stolpe ind bag en chanceløs, Jannik Storch. Til stor jubel forlangt den største del af de 1.715 fremmødte tilskuere på Monjasa Park.

Dermed skulle AB nu satse offensivt, og selvom der fortsat resterede 15 minutter formåede AB ikke at spille sig til en scoringsmulighed, og så kunne FC Fredericia juble over forårets første hjemmesejr – og over at have hentet seks point ud af seks mulige i de to seneste opgør.

Med sejren kravler FC Fredericia over nedrykning stregen og sender netop AB under sig. Næste opgave for FC Fredericia er på søndag, hvor Monjasa Park igen lægger græstæppe til, når Vendsyssel FF kommer på besøg.
Kampfakta 1-0 (0-0):

75´- 1-0 Mathias Jacobsen
35’ Gult kort – Jesper Christiansen, FC Fredericia