Plads til gode idéer til festuge og kulturnat

Plads til gode idéer til festuge og kulturnat

Plads til gode idéer til festuge og kulturnat

0

Så er det nu, hvis foreninger, ildsjæle og andre med gode idéer har lyst til at være med til årets store kulturbegivenhed i Fredericia

I år er der Kulturnat i Fredericia fredag den 2. september, og dagen er kulminationen på Trekantsområdets Festuge med kulturarrangementer i både Fredericia og de øvrige syg kommuner i samarbejdet.

Fredericia Kommune vil gerne invitere borgere, kunstnere, foreninger og andre kulturaktører til at byde ind med gode idéer og arrangementer til både Kulturnatten og Trekantområdets Festuge. Hvis man har lyst til at optræde i byens gader, lave en udstilling i en baggård, arrangere en digtoplæsning eller noget helt andet, er det nu, man skal komme ud af busken.

IMG_7978Stedsans

Festugen og Kulturnatten har i året det fælles tema ”Stedsans.” Det betyder, at arrangementer og idéer meget gerne må handle om bestemte steder eller om det at finde vej. Er der et sted i byen, der kan bruges på en anden måde? Er der ting, der kun kan ske i Fredericia? Hvor kan man fare vild og blive fundet igen? Hvordan kan man bruge kunst og kultur til at gøre gaderne levende?

”Vi håber, at mange vil blive inspireret af årets tema til at lave nye og anderledes kulturbegivenheder til festugen og Kulturnatten. Kulturnatten er borgernes kulturfest, og programmet skal helst være fyldt med en masse lokale initiativer,” siger Kristian Lykkebo, der er kulturkonsulent og koordinator for Kulturnatten.

Kort betænkningstid

Alle, der er interesserede i at bidrage til festugen og Kulturnatten, kan kontakte Kristian Lykkebo i Kultur & Idræt ved at sende en mail til: kristian.lykkebo@fredericia.dk.

”Alle idéer er velkomne og de rigtige projekter vil også kunne få en økonomisk hjælpende hånd – men man skal ikke vente for længe. Hvis man gerne vil med i programmet og måske også håber på støtte til sit projekt, er det nu, man skal i gang”, siger Kristian Lykkebo.

Trekantområdets Festuge

Trekantområdets Festuge er én stor fest med over 300 unikke kulturelle begivenheder, der har det til fælles, at de binder Trekantområdet sammen. Festugen 2016 løber fra lørdag den 27. august til søndag den 4. september. Siden 2013 har et hav af frivillige kræfter, en række private aktører, de lokale kulturinstitutioner og områdets kommuner i fællesskab skabt 10 dages kulturfest i slutningen af august.

Kulturministeriet og Trekantområdet Danmark yder den nødvendige økonomiske støtte, der gør arrangementet muligt.