Home Kultur Rådhuset lyses op i rødt – Eventbrancen bløder kroner
Rådhuset lyses op i rødt – Eventbrancen bløder kroner

Rådhuset lyses op i rødt – Eventbrancen bløder kroner

0

Som en direkte konsekvens af Covid-19, blev stort ste enhver form for events lukket ned allerede i marts. Det betyder for hele eventbranchens vedkommende, at branchen stort set har stået uden arbejde siden marts – og kommer til det en rum tid endnu.  

Branchen har imidlertid kun i beskedent omfang kunnet benytte de hjælpepakker, som blandt andet den danske regering har stillet til rådighed, og situationen er ved at være kritisk for mange. Vores virksomheder er de facto tvangslukket, og situationen er ens over det meste af verden.

For at råbe politikerne op, vil eventfirmaer over hele verden – fra New Zealand til New York – onsdag den 30/9 belyse kulturbygninger, parlamenter, spillesteder og andre fremtrædende bygninger i rød. I Danmark alene tæller listen mere end 90 lokationer som i aften vil gå i rød. Det er blandt andet Christiansborg, kulturhuse, spillesteder, ja sågar den lille havfrue og antennerne på Langbølgesenderne i Kalundborg vil i aften være badet i rødt lys. 

Også i Fredericia bakker vi naturligvis op om initiativet, og sørger for at Rådhuset bliver belyst i rød. Det er Flashlight-Gruppen, der har koordineret de lokale kræfter, og i aften får vi forstærkninger fra andre branchekolleger. Overalt i landet samarbejder store og små firmaer i eventbranchen om at få det røde lys vist flest mulig steder – som sagt er antallet af kendte lokationer her onsdag formiddag oppe på 90, men flere kan sagtens nå at støde til inden aften.     

Aktionen starter kl. 20.00 og fortsætter frem til 23.45.