Home Covid-19 / Corona virus Regeringen: Danmark forlænger stramninger

Regeringen: Danmark forlænger stramninger

Regeringen: Danmark forlænger stramninger
0

Vi befinder os nu i begyndelsen af tredje epidemiuge, og statsminister Mette Frederiksen talte i dag til nationen. Det overordnede budskab var forlængelsen af de mange stramninger regeringen har indført over de seneste uger som reaktion på COVID-19 epidemien.

Stramningerne vil fortsat være i kraft indtil anden påskedag, altså den 13. april. Det vil sige, at skoler forbliver lukkede og offentlige ansatte skal blive hjemme. Desuden vil en lang række butikker, hvor der er tæt fysisk kontakt fortsat være lukkede.

“Mange kæmper allerede nu med at få tingene til at hænge sammen” siger Mette Frederiksen. “Der bliver brug for tålmodighed. Det er afgørende, at alle holder ved, ellers brydes smittekæderne.” Befolkningen må altså forvente at holde ud et stykke tid endnu.

Endvidere opfordrer regeringen fortsat befolkningen til at holde afstand til hinanden. “Rejs ikke ud af landet, ved for eksempel at tage på ski i Sverige. Brug Facetime – eller send et gækkebrev.” siger Mette Frederiksen og tilføjer “Hold afstand – også når solen skinner.”

Regeringen understreger dog, at situationen i Danmark endnu ikke er nået et punkt hvor udgangsforbud kommer på tale.