SE ALLE BILLEDERNE : THE WHITE ALBUM PÅ FREDERICIAS LIVESCENE

SE ALLE BILLEDERNE : THE WHITE ALBUM PÅ FREDERICIAS LIVESCENE

SE ALLE BILLEDERNE : THE WHITE ALBUM PÅ FREDERICIAS LIVESCENE

0

De skæggede sangere og guitarister i The White Album søger ind til den kerne, der samlede dem: Nærværende nordisk folk spillet af tre humørfyldte venner. Fredag besøgte de igen Tøjhuset som en del af deres intime tour.

Melodier, klangen af tre stemmer og klare sange om det jævne livs fortrædeligheder kommer i fokus, når The White Album kommer til Tøjhuset og lader deres treenighed stå alene på scenen. Den intimitet trækker en tråd tilbage til The White Albums fødsel, da Claus Arvad, Jakob Eilsø og Frederik Vedersø satte hinanden stævne i et sommerhus i Hvidbjerg i 2011 for at skrive sange, der stod stærkt uden stor produktion.

Man kan forvente vokalharmonier og nordisk folk. Personlige sange om skænderier og livskriser fra mænd og fædre lige i slipstrømmen af deres bedste alder. Det hele naturligvis krydret med lamme vitser, pinlige anekdoter og utidig pjat,” siger Jakob Eilsø.

Men selv i denne enkle opsætning kommer turnéen til at vise nye sider af et band, der hidtil har været centreret om tre mand med hver en akustisk guitar.

 

 

Sammen dækker vi tre alle pladser. Jakob er oprindeligt trommeslager, Frederik er guitarist, og jeg er bassist. Så det handler også om at give os selv en ny udfordring i opsætningen og arrangementerne, ift. til sidste tour, hvor det var hele var 100% akustisk. Enkelte numre skriger bare på at blive leveret med mere smæk på, end vi kan, når vi kun sidder med tre akustiske guitarer,” siger Claus Arvad.

Efter det grundlæggende sommerhustræf i 2011 fik The White Album hurtigt vind i sejlene. I England viste branchen straks interesse, hvilket kastede de tre venner på et lærerigt eventyr. Debut-EP’en ’Conquistador’ landede til positive anmeldelser i 2012 – blandt andet fem stjerner i Soundvenue – og blev fulgt af de to albums ’The Quiet Strum’ (2014) og ’Songs from the Sun’ (2017). Gennem hele karrieren har koncerterne været en central del af trioens virke, og de har optrådt på alt fra Vega til Tønder Festival – og fra Det Bruunske Pakhus til Tøjhuset.

Fredag stod de på Fredericias livescene. Se det flotte galleri nedenfor. (Fotograf : Ole Sejrup)