Home Kultur SE KONCERTVIDEO: Barock tager hul på endnu et årti

SE KONCERTVIDEO: Barock tager hul på endnu et årti

SE KONCERTVIDEO: Barock tager hul på endnu et årti
0

I 4 årtier har det lokale band Barock hærget spillesteder og scener i det ganske land -dog mest i lokalområdet.

Lørdag d. 20. januar er Barock tilbage på scenen i Tøjhuset, og der er endnu billetter at få fat i.

Barock ved, hvad publikum vil have: Gode pop- og rocksange spillet med energi og nerve. Det er sange, man kan synge med på og danse til, men også bare lytte til, hvis man er i det humør.

Med mere end 40 års sammenspil som solid ballast kan de seks fredericianere deres håndværk, og gruppens musikalske fundament er en perlerække af kendte hits fra 80`erne –  læg dertil klassikere fra 5 årtier og krydr med lidt af det bedste nye.

Sange af danske navne som Tøsedrengene, Dodo and the Dodos, Danseorkestret, Gnags, Thomas Helmig, Rocazino, Sanne, Gasolin, Sko/torp. Halberg/Larsen, Alphabeat og TV2 dominerer repertoiret, men også udenlandske navne som ABBA, Tina Turner, AC/DC , Queen og Roxette, har fået en plads på sætlisten.

Det fredericianske band har spillet mange koncerter gennem årene. Fra spillesteder,  byfester, halfester, firmafester, på musikværtshuse og til privatfester, er der indsamlet megen erfaring – og netop den erfaring, har gjort orkesteret til en kompetent enhed, der er kendt for altid at levere en fest og musikalsk oplevelse.

Tragisk dødsfald

Der har også været bump på vejen. Særligt Jørgen Petersens alt for tidlige død i 1999 rystede det ellers solide fundament i orkesteret. Det blev overvejet, om en opløsning måtte være den indlysende konsekvens, men i stedet valgte man, at frontvokalen fremover skulle deles mellem Jan Midjord og Ullis Wagnholt. Det betød også, at man droppede sangskrivningen og besluttede sig for covernumre – oftest i “barockificerede” udgaver. Og det har været konceptet siden: god, håndspillet pop- og rockmusik uden snyd, playback og backingtracks.

Barock består af Christina Alessi Frederiksen (vokal), Jan Midjord (vokal, guitar og keyboard), Lars Gregersen (keyboard og vokal) Claus Johansen (vokal og guitar), Michael Johansen (trommer) og Torben Jepsen (bas).

Kom med helt tæt på Barock i videoen fra deres 40-års jubilæumskoncert i Tøjhuset nedenfor.