SE VIDEO – OVERRASKET : STÆVNHØJ ER ÅRETS PRAKTIKSTED

SE VIDEO – OVERRASKET : STÆVNHØJ ER ÅRETS PRAKTIKSTED

SE VIDEO – OVERRASKET : STÆVNHØJ ER ÅRETS PRAKTIKSTED

0

Midt i undervisningen af medarbejderne på plejecenteret Stævnhøj, braste politikere, FOA og presse ind, for at med en stor overraskelse

Der var samlet medarbejdere fra både dag og aftenhold, da politikere og fagforbundet FOA, uanmeldt dumpede ind mit i undervisningen, med både taler og kage. Plejecenter Stævnhøj var nemlig blevet kåret som årets praktiksted 2018.

 

Fredericia Kommune hylder byens bedste praktikplads på SOSU-området med en pris. Kommunen har spurgt alle byens SOSU-elever og bedt dem vurdere deres praktiksted på en række områder.  I år er det Plejecenter Stævnhøj i Taulov, der løber med sejren og overraskes med en pris for sin indsats.

Årets vinder kåres af formand for Uddannelsesudvalget Pernelle Jensen og formand for Senior- og Handicapudvalget Susanne Bjerregaard Mørck ved en pokaloverrækkelse. Det skete tirsdag den 26. februar kl. 11.30-12.30 på Plejecenter Stævnhøj, Tingvejen 31, Taulov, 7000 Fredericia.

 

Kom med til overraskelsen midt i undervisningen, og hør hvad det betyder for både faget og medarbejderne, at blive anerkendt for den flotte indsats. Se videoindslaget nederst i artiklen.

 

Elever kårer Stævnhøj som årets praktiksted

Plejecenter Stævnhøj i Taulov er byens bedste praktiksted. Det svarer kommunens social- og sundhedselever i en ny undersøgelse, og i går blev de ansatte så overrasket med en pris.

 

Spørger man byens social- og sundhedselever, er plejecenter Stævnhøj det bedste sted at være i praktik. Derfor er medarbejderne på Stævnhøj netop blevet hædret med en pris for deres indsats.

Fredericia Kommune har bedt alle SOSU-elever vurdere deres praktiksted, og her fik Stævnhøj den højeste score blandt alle kommunens praktiksteder. Særligt peger eleverne på, at medarbejderne er gode til at skabe et miljø, hvor man bliver så dygtig som overhovedet muligt, og hvor man tør stille spørgsmål og være nysgerrig på egen læring.

”Vi er rigtig stolte over, at vores elever har peget på os. Vi lægger stor vægt på, at de lærer den almindelige dagligdag at kende, når de er her. Og at vores faste medarbejdere er gode rollemodeller for vores elever, der jo ofte er unge og kommer direkte fra grundforløbet. Vores kerneopgave er at sikre, at vores beboere har en så god hverdag som muligt. Det udgangspunkt gør vi os umage med at give videre, siger Tove Jørgensen, der er centerleder på plejecenter Stævnhøj.

Stævnhøj ligger på Tingvejen i Taulov med udsigt over Gudsø Vig. Stævnhøj er hjem for 36 beboere, hvoraf de fleste er demente borgere.

I går blev de ansatte overrasket med en pokaloverrækkelse af Pernelle Jensen og Susanne Bjerregaard Mørck fra byrådet i Fredericia. Her roste de to udvalgsformænd plejecentrets indsats for at sikre kompetent vejledning til de 18 elever, som har været i praktik i 2018.

 

Politisk fokus på praktikpladser

Praktikpladser og flere hænder står højt på den politiske dagsorden. Uddannelsesudvalget og Senior- og Handicapudvalget er således gået sammen om initiativet Hænder Nok, der skal sikre, at der også i fremtiden er dygtige medarbejdere til at levere velfærd.

”Der skal nye kræfter til, når vores dygtige medarbejdere går på en velfortjent pension. Dertil kommer, at borgerne i dag bliver ældre, og med det opstår også nye behov. Derfor kigger vi hele tiden på, hvordan vi som kommune og arbejdsgiver kan få endnu flere til at uddanne sig inden for social- og sundhedsområdet, ” siger Susanne Bjerregaard Mørck, der er formand for Senior- og Handicapudvalget i Fredericia Kommune.

Byrådet ønsker desuden at øge antallet af praktikpladser, så der også er uddannelsesmuligheder for byens kommende elever. Konkret har Uddannelsesudvalget vedtaget en politisk målsætning om at oprette 100 flere praktikpladser til elever og studerende inden udgangen af 2019.

”Vi har et erklæret mål om at være de unges foretrukne uddannelsessted og praktiksted. Som én af byens største arbejdspladser har vi som kommune også et ansvar for at gå forrest og sikre, at der er pladser nok til de nye elever, vi gerne vil tiltrække. Vi vil gerne levere endnu flere praktikpladser de kommende år, og det gælder i hele kommunen, ” siger Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget.