SE VIDEO : PENGE CYKLET IND TIL NYE TOILETTER PÅ KFUM SOLDATERHJEM

SE VIDEO : PENGE CYKLET IND TIL NYE TOILETTER PÅ KFUM SOLDATERHJEM

SE VIDEO : PENGE CYKLET IND TIL NYE TOILETTER PÅ KFUM SOLDATERHJEM

0

KFUM Soldaterhjem afholdt søndag et Sponsorcykelløb på det nye havneområde i Fredericia

Der var skøn varm kaffe i kanderne ved Soldaterhjemmets kantinevogn, da årets sponsorcykelløb på havnen i Fredericia blev afviklet søndag.

I alt stillede 15 ryttere til start, – heriblandt felt-, og sognepræst Kristoffer Simonsen, formanden for 6. juli komiteen og Forsvarsbrødrene i Fredericia, fhv. garnisonskommandant Erik Schwensen og Kontakt og velfærdsofficeren  på Ryes kaserne Kaptajn Lars Jakobsen, flere af deltagerne er selv veteraner eller pårørende.

Formålet med cykelsponsorløbet er at skaffe penge til total renovering af soldaterhjemmets toiletter og vaskeri. Rytterne har allerede tegnet venner, bekendte og firmaer for et beløb pr. km. eller et fast beløb. Målet er at rejse de kr. 65.000,- der mangles. I forvejen er renoveringen støttet af Konsul Korchs Fond og midler fra enkel til stifteren af Rabechs fisk. Ombygningen forventes at kunne starte allerede i slutningen af september og tage maks. 2 mdr.

Toiletterne i kældere er fra dengang soldaterhjemmet blev bygget i 1950’erne og dengang var der næsten kun mænd der benyttede soldaterhjemmet, der er således kun et enkelt dametoilet. For fremtiden vil der være toiletter som kan benyttes af både mænd og kvinder. Der har i de senere år været problemer med kloakkerne, så hele gulvet skal hugges op og kloakkerne fornyes. Desuden bliver soldaternes vaskeri forbedret til glæde for de veteraner der bor på soldaterhjemmet og for de fremtidige værnepligtige som igen fra 2019 vil komme til Fredericia.

Den 4. april blev det ny renoverede 1. sal indviet og siden har de 4 lejligheder været flittigt brugt. Der har konstant været 3 veteraner der har boet der og i perioder har alle værelser været belagt. Botilbuddet til skadede veteraner er kombineret med et godt samarbejde med Veterancentrets og Fredericia Kommunes behandlingstilbud til stor hjælp for veteraner.

KFUMs Soldatermission har landskontor lige ved siden af soldaterhjemmet i Fredericia. KFUMs Soldatermission driver 14 soldaterhjem i Danmark og har desuden soldaterhjem for de udsendte soldater i Estland og Irak. På 5 af soldaterhjemmene er der botilbud til veteraner i alt 30 boliger. Ca. 9.000 soldatervenner støtter op om arbejdet.