Home FREDERICIA SE VIDEO : TRÆF I MADSBY LEGEPARK SATTE FOKUS PÅ HUDSYGDOMMEN IKTYOSIS

SE VIDEO : TRÆF I MADSBY LEGEPARK SATTE FOKUS PÅ HUDSYGDOMMEN IKTYOSIS

SE VIDEO : TRÆF I MADSBY LEGEPARK SATTE FOKUS PÅ HUDSYGDOMMEN IKTYOSIS
0

Lørdag mødtes familier der har hudsygdommen Iktyosis (Ichthyosis) tæt inde på livet, i Madsby legepark

Børn og familier der har hudsygdommen Ichthyosis tæt inde poå livet, mødtes lørdag til årstræf i den skønne Madsby Legepark. Iktyosisforeningen havde til lejligheden lånt et hus i parken, hvorfra medlemmerne kunne have en base.

På træffet var der flere oplæg – herunder med udvikleren af cremen Mderma, der er et af de præparater der har en effektiv virkning hos mange af de Iktyosis-ramte. Blandt deltagerne var også læger fra både Odense –  og Aarhus Universitets hospital.

Den almindeligste arvelige iktyosisform opstår i tidlig barndom. Huden bliver skællet og tør. Synlige skæl sidder længe på huden og afstødes i “klumper”.

Mange børn med ichthyosis har også astma, eksem og/eller høfeber. Iktyosis medfører kosmetiske problemer. Af og til revner huden, og der kan opstå betændelse.

Selvom huden ses og føles normal ved fødslen, bliver den gradvist grovere og mere tør i spædbarns- og småbarnsalderen. Skældannelsen er mest tydelig på strækkesiderne af arme og ben.

Panden og kinderne kan være påvirket tidligt, men dannelsen af skæl aftager gerne på disse områder med årene.

Der kan opstå kløe som følge af tør hud, og kradsmærker ses ofte. Personer med iktyosis får det som regel bedre om sommeren.

 

Se videoindslaget fra lørdagens træf, nedenfor.