Home FREDERICIA Skoler og fritidstilbud åbner mandag – helt efter planen

Skoler og fritidstilbud åbner mandag – helt efter planen

Skoler og fritidstilbud åbner mandag – helt efter planen
0

Skoler og institioner glæder sig til at åbne igen efter sommerferien – en mere normal hverdag med leg i skolegårdene er tilbage

Efter et forår med hjemmeundervisning og online-video samkomst mellem lærere og elever – og med en genåbning med masser af nye tiltag, åbner de fredericianske skoler mandag efter sommerferien – helt som planlagt.

Også fritidstilbud og institutioner er tilbage til tæt på normal drift – eller “normal” som vi kendte det før coronaens indtog, tilført en masse fokus på hygiejne og nye måder at være sammen på.

Flere skoler og institutioner har nemlig inddraget viden og lærering gennem corona-nedlukningen og genåbningsfasen – og implementeret det bedste heraf i det nye skole år.

På skolerne oplever man at mange børn bl.a. har høstet godt af at få ansvaret for selv at gå ind på skolen om morgenen og få lagt ting og sager på plads inden undervisningen. Skolerne oplever at mange børn er vokset rigtig meget af at få ansvar og derfor har flere skoler valgt at fortsætte med at de mindste elever fortsat skal afleveres ved et bestemt sted på skolen og derpå selv gå ind. Lærerne følger selvfølgelig op og sikre at alle børn kommer godt ind og på plads inden det ringer ind til timerne.

Stort set alle fag er tilbage på skemaet

Med coronagenåbningen af skolerne, fulgte en noget anderledes skoledag, med alternative undervisningsmetoder – og mange undervisningstimer blev flyttet ud i telte, i skolegårde og på sportspladser. Fra mandag er de fleste fag tilbage på skemaet, så eleverne kan glæde sig til en noget mere traditionel undervisning, dog med mange gode nye tiltag og med et øje for læreringen gennem coronatiden.

Institutioner og SFOér har også taget en masse af de gode ting og læring gennem genåbningsfaser til sig og også her kan børnene glæde sig til en mere genkendelig og normal dagligdag, krydret med læring fra genåbningsfasen. Der er også kommet mere fokus på udeliv og mange børn har genopdaget naturen og bruger den på en helt ny måde.

Sommerferien er ved at være slut og Skolerne, fritidstilbud og institutioner åbner som helt normalt mandag – med en masse gode ideer og læring fra genåbningsfasen og lærere og pædagoger glæder sig til at se børnene igen.

I DanmarkC TVs maskinrum blev nogle datoer byttet rundt, og enkelte Coronarelaterede artikler i kort tid fik pludselig nyt liv, da de fremstod som nye. Det har bevirket den uheldige situation, at disse godt kunne læses som om at skoler og fritidstilbud ikke åbnede op mandag – dette er IKKE tilfældet. Skoler, fritidstilbud og institutioner er helt klar og glæder sig rigtig meget til at få børnene tilbage i kendte omgivelser og leg i skolegårdene.

Redaktionen beklager eventuelle misforståelser der opstod i den forbindelse.