Home FREDERICIA Stirling LK279 styrtede i Lillebælt under krigen – Søndag mindes besætningen ved en mindehøjtidelighed i Christianskirken

Stirling LK279 styrtede i Lillebælt under krigen – Søndag mindes besætningen ved en mindehøjtidelighed i Christianskirken

Stirling LK279 styrtede i Lillebælt under krigen – Søndag mindes besætningen ved en mindehøjtidelighed i Christianskirken
0

Hele besætningen omkom, da en mislykket mission med våben og ammunition fejlede, og Stirling KL279 styrtede i Lillebælt.

Et lig skyllede i land på fynssiden af Lillebælt, i mens en fisker fra Skærbæk havn fandt et lig drivende i vandet – og bragte det til land. Ligene blev efterfølgende begravet på bl.a. Middelfart kirkegård og ved Christianskirken i Fredericia.

En helt vandvittig historie om skæbner der udførte en ordre de ikke kom hjem fra. Stirling LK279 is “missing in action”.

Søndag d. 9. februar kl. 14.00 er der mindehøjtidelighed med kransenedlæggelse ved gravpladsen ved Christianskirken i Fredericia.

Se udsendelsen der tager dig med ud på findesteder og gravpladser – og fortæller den historie der aldrig blev fortalt. Hør om enken der med Peer Petersens hjælp fik vished over sin døde mands skæbne i en alder af 96 år.

Se med på DanmarkC TV lørdag på kanal “SYD”.