Home SAMFUND Stor søgning til Trainee-læreruddannelsen i Fredericia

Stor søgning til Trainee-læreruddannelsen i Fredericia

Stor søgning til Trainee-læreruddannelsen i Fredericia
0

Med 46 ansøgere er der stor interesse for at blive en del af første årgang på den nye Trainee-læreruddannelse i Fredericia

Midt i marts udløb fristen for at søge en plads på den nye praksisnære læreruddannelse. Den store interesse glæder formand for Uddannelsesudvalget i Fredericia, Pernelle Jensen:

”Det er fantastisk med så mange ansøgere til uddannelsen. Det understreger, at vi sammen med University College Lillebælt har fået skabt en attraktiv uddannelse, som har en særlig kombination af praktisk erfaring og spændende profiler. At vi allerede fra første år oplever en så stor interesse, betyder, at vi kan vælge de bedste kandidater og sikre et højt niveau på uddannelsen”, siger Pernelle Jensen.

Fredericia Kommune har høje ambitioner på uddannelsesområdet og ikke mindst i folkeskolen, hvor der er brug for dygtige lærere med stærke samarbejdskompetencer og en fremtidssikret uddannelse. Det er baggrunden for, at Fredericia Kommune sammen med University College Lillebælt har udviklet den særlig tilrettelagte læreruddannelse. Trainee-læreruddannelsen har en meget stærk kobling af teori og praksis og en særlig profil med et performancespor og et sciencespor.

Hos University College Lillebælt er uddannelseschef på læreruddannelsen i Jelling, Annette Falk, også glad for de mange ansøgninger:

Jeg synes, at det er meget positivt, at så mange har fået øjnene op for vores nye spænende trainee-læreruddannelse. Vi har sammen med Fredericia Kommune skabt en lokalt forankret kvalitetsuddannelse, hvor de studerende både er tæt på praksis og på et studiemiljø. Det har været med til at tiltrække en bred gruppe af ansøgere”, siger Annette Falk.

Nyheden om trainee-læreruddannelsen har bredt sig ud over landets grænser, og et par af ansøgerne er i øjeblikket bosiddende i udlandet. Der er også ansøgere fra andre dele af Danmark, men størstedelen af ansøgerne er fra lokalområdet. Aldersmæssigt spænder ansøgerne fra begyndelsen af tyvernetil midten af halvtredserne.

Der afholdes ansættelsessamtaler på folkeskolerne i Fredericia i maj måned. Næste ansøgningsfrist på Trainee-læreruddannelsen er den 15. marts 2019 med uddannelsesstart den 1. august 2019.

Der er stadig mulighed for at starte på den ordinære læreruddannelse til sommer. Der er frist for kvote 1ansøgere den 5. juli kl. 12. Læs mere om uddannelsen og optagelseskrav på www.ucl.dk

Følg DanmarkC TV på de Sociale Medier