Home Læserdebat SVAR TIL KENNY BRUUN OLSEN

SVAR TIL KENNY BRUUN OLSEN

SVAR TIL KENNY BRUUN OLSEN
0

Svar til Kenny Bruun
Det er en underfundig argumentationsform, Kenny Bruun benytter sig af i sit seneste svar til mig. Ifølge ham kan man altså sprede løgne og misinformation om en forening og et parti, og når der så tages til genmæle, råbes der ”Se, han forsvarer begge dele. De er ens!”. Det er ren Erasmus Montanus, og hvis ikke det kom fra en person i byrådet, havde det bare været morsomt. Det er selvfølgelig det rene volapyk, at Enhedslisten og Danmarks Naturfredningsforening er ens, bare fordi jeg forsvarer DN og mit eget parti.

Jeg kan skuffe Kenny Bruun – jeg er ikke engang medlem af DN. Det har jeg faktisk aldrig været. Heldigvis kan man godt anerkende dem og ikke mindst deres formål alligevel. For os i Enhedslisten er det en ære at blive sat i forbindelse med en forening med 130.000 medlemmer og knap 100 år på bagen. Det er dog ikke sikkert, at alle medlemmerne af DN, som jo er upolitisk,  har det på samme måde med os, alene fordi vi deler en interesse for natur og klima.
Der er masser af eksempler på, hvordan politikere ender i større foreninger og NGO’er. Heldigvis optager man ikke partiets politik i foreningen alligevel. Betyder det så, at Verdensnaturfonden, Landbrug og Fødevarer, Red Barnet, Cyklistforbundet og Dansk Erhverv pludseligt er erklæret politiske foreninger, fordi deres ledere har været politikere? Nej da. Men det lyder selvfølgelig godt, når man prøver at sværte nogen andre til.

Kennys replik, hvor han både kalder mig for Andreas og Anders er så fyldt med stråmænd, beskyldninger og usandheder, at jeg ikke ville kunne tilbagevise dem alle på de 2300 anslag, jeg har at gøre med her.
Jeg nøjes derfor med at konstatere, at han ikke kunne forholde sig til sin bevidste ”fejl” i sit citat. Men hvis man ikke engang har styr på, hvem det er man skriver sin replik til, forstår jeg godt at et 36 siders dokument, kan virke uoverskueligt.
En ting, skal Kenny Bruun dog have. Han havde helt ret, da han underskrev sin oprindelige kronik med ”tidligere borgmester”. Det priser vi os lykkelige for i dag. Jeg takker Kenny Bruun for debatten, og håber at det er blevet tydeligt, hvordan vi debatterer på forskellige måder.
Med venlig hilsen
Andreas Bjerring Tobiassen, Marsvænget 24, 7000 Fredericia,
Medlem af bestyrelsen i Enhedslisten Frennndericia og IKKE medlem af DN Fredericia