Home FREDERICIA Tag med på online voldvandring Store Bededagsaften

Tag med på online voldvandring Store Bededagsaften

Tag med på online voldvandring Store Bededagsaften
0

Museerne i Fredericia inviterer på online voldvandring på Store Bededagsaften torsdag den 7. maj 

Traditionen tro inviterer Museerne i Fredericia på voldvandring med guide på Store Bededagsaften. På grund af forsamlingsforbuddet bliver det en anderledes tur på Fredericia Vold, men det betyder langt fra, at den bliver kedelig. For første gang nogensinde inviterer Museerne i Fredericia alle med på en online voldvandring, som kommer til at foregå i mindre etaper.  Tag med på museets Facebookside ’Museerne i Fredericia’ torsdag den 7. maj fra kl. 19.30-21.15. 

Ruten for voldvandring på Store Bededagsaften:

Kl. 19.30: Krudttårnet

Kl. 19.50: Peter Buhls Monument

Kl. 20.10: Genforeningsmonumentet

Kl. 20.30: Lundings Monument

Kl. 21.00: Landsoldatpladsen

Kl. 21.10: Den gamle vagtstyrke og hornblæser overtager

Kl. 21.11: Solnedgang, der blæses retræte og flaget tages ned

Store Bededagsvandring

Traditionen stammer fra 1700-tallets København, hvor borgerne vandrede på volden Store Bededagsaften for at gå foråret i møde og vise nye klæder frem. I Fredericia er det 19. gang, at du kan tage med på voldvandring, der altid finder sted torsdag aften – dagen før selve Store Bededag. 

Store Bededag 

Overleveringen fortæller, at man ved indførelsen af Store Bededag i 1686 afskaffede flere halve og hele bods og bededage. Som erstatning skulle den nye Store Bededag være en særlig helligdag. Alt arbejde på denne dag blev derfor forbudt, og ikke engang bagerne måtte bage brød. 

De begyndte derfor at bage store hvedeknopper torsdag eftermiddag, som skulle varmes i hjemmet dagen efter. De friskbagte hvedeknopper var dog så velsmagende, at familierne havde svært ved at vente med at spise af dem til dagen efter, så de fleste hveder blev spist torsdag aften. Derfra stammer traditionen med hveder torsdag aften.