Home Læserdebat TAK for en fantastisk tur til stjernerne

TAK for en fantastisk tur til stjernerne

TAK for en fantastisk tur til stjernerne
0


Det er helt ufatteligt og ubærligt at læse om Fredericia Teater, og jeg tror stadig ikke, at nyheden helt har bundfældet sig hos mig.

Jeg vil på ingen måder kloge mig på hvorfor…, lave politisk valgkamp over hvordan… eller på nogen måde være den negative kritiske røst der står i hjørnet og råber…
Det gavner intet, og jeg forstår simpelthen ikke at nogen opfører sig sådan, når nu der er mennesker som ser deres livsdrøm forsvinde og byens fyrtårn slukke. Dejlige varme mennesker som jeg VED har været som en familie for hinanden, og som har gjort ALT hvad de kunne for Fredericia og Fredericia Teater.

Jeg vil i stedet “synge” en stor TAK til alle omkring Fredericia Teater…
Tak for en fantastisk visionær drøm, tak for et kæmpe arbejde og tak for en tur til stjernerne.

Jeg har med min familie haft en unik og helt uforglemmelig mulighed for at opleve Fredericia Teater og dele af deres produktionsprocess, hvilket har facineret mig dybt.

Vi har mødt nogle helt utroligt dedikerede og vildt professionelle personer både bag og på scenen – og arbejdet med en musical starter længe før vi sidder i teater-mørket og tryllebindes af de flotte fortællinger og storslåede sange.

Når Fredericia Teater lukker ned, er det helt utroligt mange mennesker der bliver berørt. Mennesker der har viet deres liv til, at Fredericia som by og Teatret i særdeleshed har fået et stærkt brand, et navn der blev kendt vidt og bredt.
Helt fra visionære personer, der har turdet tænke stort, og til de mange personer, som har set visionen, og har turdet følge den.

Vi fredericianere har gennem tiden mødt mange gæster som gentagne gange kom på besøg langvejs fra for at opleve flere særdeles velgennemtænkt musicals. Flere af gæsterne overnattede på byens hoteller og spiste på byens cafeer og restauranter.

Alt det slutter nu, hvor Fredericia Teater ikke længere står men desværre er lagt i knæ.
Det er en meget alvorlig situation, og det har i nogen tid stået klart, at det så økonomisk skidt ud, bl.a. med baggrund i nogle uheldige disponeringer. Men redningsaktionen var i gang, og den havde forhåbentlig holdt teatret i kørende.
Men der skal ikke meget til at ødelægge en god plan, og her blev Covid-19 den berømte dråbe.
Nu hvor tæppet er gået for sidste gang, kan jeg ikke lade være med at tænke “Var der en mulig løsning?” og endnu mere “Hvad GØR vi herfra…?”

Min sang er nok en sørgelig sang, der er fyldt med dejlige minder og og glædelige oplevelser. Men som enhver anden god musicalsang, så er min også fyldt med håb. Et håb om at vi på ny ser Fredericia Teater, at vi som by må stå sammen for at rejse dette fantastiske fyrtårn op igen så der igen kan blive sagt “Klar scene” og vi igen kan rejse ud til stjernerne sammen.

David Gulløv