Home Kultur TEATER MALSTRØM UDSMYKKER DET BRUUNSKE PAKHUS TIL BURLESQUE

TEATER MALSTRØM UDSMYKKER DET BRUUNSKE PAKHUS TIL BURLESQUE

TEATER MALSTRØM UDSMYKKER DET BRUUNSKE PAKHUS TIL BURLESQUE
0
 
Det er ved at udvikle sig til en tradition, at der til Teater Malstrøms forestillinger, udover scenografien på scenen, også er udsmykket i resten af stueetagen i Det Bruunske Pakhus – ikke mindst i den hyggelige café.
Til Burlesque forestillingen, der har premiere 15. marts, bliver der gjort særlig meget ud af udsmykningen. Udover en lang catwalk, der føres ned gennem salen, og en polestang, som de medvirkende svinger sig om henover hovederne på publikum, omfatter det også udskårne kvinde-silhuetter i vinduerne, og nogle store kunstneriske installationer, der kommer til at hænge på væggene.
Manden, der står for scenografi og udsmykning, er Jesper Wodstrup Jørgensen. De sidste par måneder har Jesper sammen med sit team haft travlt med at male, svejse, snedkerere, drapere og tapetsere, så publikum føler, at de er kommet til et originalt burlesque teater.

Tømreren fra Grønland
Jesper blev født på Grønland, og han boede på den nordatlantiske ø sammen med sin familie det meste af sin barndom og ungdom. Jesper prøvede som voksen at finde fodfæste i Danmark, men det føltes som at komme til et fremmed land for den unge mand fra Grønland. Efter nogle år med bl.a. højskoleophold og kibbutz i Israel, valgte Jesper at uddanne sig til tømrer i Kolding. Han uddyber det selv:
“Da jeg startede på tømreruddannelsen vidste jeg at det var det rigtige valg, og som man siger er ‘hænderne skruede rigtig på”.
Det er man ikke i tvivl om, når man ser Jesper arbejde på Teater Malstrøms værksted i Bülows Kaserne.
Efter mange års ansættelse som tømrer, hvor Jesper har kørt ud og monteret eller repareret det kunden nu måtte have brug for, arbejder Jesper i dag fuld tid med produktion og reparation af billardborde i hele landet. Og det med at værne om og reparere gamle ting, er noget der ligger hans hjerte nært:
“Jeg elsker at føre ting tilbage til den oprindelige stand, og for mig er både håndværket og historien spændende. Jeg bor selv i et gammelt bindingsværkshus fra 1735 i Fredericia, og jeg vil gerne arbejde meget mere med fredede ejendomme. Det har været spændende at lave porte på Fredericia Museum, renovere kanoner ved landsoldaten og renovere bindingsværk på Kringsminde museumsgård. Derfor er det også spændende at arbejde i Det Bruunske Pakhus, som vi bringer liv til med Teater Malstrøms forestillinger”.

Scenograf på Teater Malstrøm
De seneste tre forestillinger har Jesper været fast scenograf på Teater Malstrøm. For Jesper er det en drømmeopgave, da han elsker fællesskabet og at løse de udfordringer, der opstår, som et team. Og så er det en dejlig anerkendelse af den fælles indsats, når man mærker publikums reaktion til forestillingerne.
Tidligere havde det været skræmmende at få de forpligtelser, der følger med scenograf ansvaret, men tiden var rigtig, bl.a. da børnene Dicte på 13 år og Naja på 17 år er ved at være selvhjulpne.
“For mig er Malstrøm en legeplads, hvor jeg oplever at få frie hænder til at komme med idéer, og så elsker jeg at realisere de ting, vi forestiller os. Det er jo ikke farligt, da man bare kan starte igen, hvis der er noget, der ikke fungerer”.

Travlhed op til premieren på Burlesque
Sammen med produktionslederen Bjarne Pedersen, er Jesper ved at skabe en kobberbeklædt podie, der får en central rolle i scenografien, og nu hvor premieren nærmer sig, er der ved at komme samling på de mange forskellige produktionsopgaver. Jesper slutter af:
“Nu er jeg spændt på at se alle de lag, der bliver lagt ind i Burlesque. Man må forvente, at der vil være nogle sommerfugle i maven, når man laver teater. Men det er heldigvis en følelse man deler med andre. Og det er også en af glæderne ved at være en del af fællesskabet i Malstrøm”.

Faktaboks
Hvad er Burlesque?
Burlesque er en meget underholdende genre, hvor der på scenen danses i mere eller mindre afslørende kostumer, og publikum sidder ved borde, der betjenes af flotte mandlige burlesque-tjenere. Det er en form for showteater, hvor publikum kan læne sig tilbage og nyde et væld af forskellige kostumer og fortolkninger af smukke, livlige og mere alvorlige sange.
Denne berømte playback teaterstil fik en renæssance med filmen Burlesque fra 2010, hvor Cher og Christina Aguilera spillede hovedrollerne.
Forestillingen spiller på Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3 i Fredericia fra 15. marts – 28. april, tor-lør, dog ikke i Påsken. Billetter kan købes på billetten.dk eller på Fredericia Bibliotek.

Følg DanmarkC TV på de Sociale Medier