Home Covid-19 / Corona virus Tests på Fredericia gymnasium viste 4 “raske” smittebærere
Tests på Fredericia gymnasium viste 4 “raske” smittebærere

Tests på Fredericia gymnasium viste 4 “raske” smittebærere

0

Lørdag rykkede tre Covid-19 testbiler fra regionen, ud til Fredericia gymnasium, efter at flere elever var testet positiv for coronasmitte.

DanmarkC TV besøgte lørdag den store test på Fredericia gymnasium, og fulgte Sofie der går i 1.g til hendes test. Se tv-indslaget nederst i artiklen.

Søndag og mandagen igennem, er testresultaterne fra de mange tests tikket ind på Fredericia gymnasium, og ikke overraskende viste nogle af testresultaterne, at flere var smittet med coronavirus uden at have symptomer. Det vil sige at de var raske smittebærere.
Rektor på Fredericia gymnasium Poul Erik Madsen, roser eleverne for at være mødt op til test på Fredericia gymnasium i lørdags.

Status på smittede

Status mandag aften er, at 28 elever og 3 lærere er smittet med coronavirus.

Lørdagens test afslørede 4 “raske” smittebærere – tre elever og en lærer. To af eleverne går i samme klasse.

Derudover er der dukket positive testresultater op fra et mindre antal elever og en enkelt lærer, der alle har været hjemme og inde i et testforløb.

Tre klasser er hjemsendt da de har været sammen med en smittet person umiddelbart forud for lørdagstesten på Fredericia gymnasium. Derfor gælder lørdagstesten for deres vedkommende ikke og de skal have foretaget to tests der viser negativ for smitte, inden de igen kan sætte benene på gymnasiet.

Kan vende tilbage 48 timer efter de er erklæret fuldstændig symptomfri

Før smittede elever og lærere kan vende tilbage til Fredericia gymnasium, skal de have været fuldstændig symptomfri i mindst 48 timer.

Fredericia gymnasium var mandag lukket – men allerede tirsdag slår gymnasiet dørene op, for de elever der ved lørdagens test har fået resultatet – “Covid-19 ikke påvist“, med mindre de har været tæt eller i kontakt med en smittet person kort op til testen eller efterfølgende.

Kom med helt tæt på lørdagens tests på Fredericia gymnasium i tv-indslaget nedenfor.