FREDERICIA

Tilbud med værdi for borgeren

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Social- og Omsorgsudvalget vil gerne inddrage borgere og pårørende i deres overvejelser om de politiske mål for kommunens fremtidige hjælp til borgere med handicap, sindslidelser eller misbrugsproblematikker

 I fremtidens Voksenservice bliver der et øget fokus på at levere en indsats, der skaber størst mulig værdi for den enkelte borger. Fredericia Kommune skal blive endnu skarpere på at levere en rehabiliterende indsats, som er tilpasset den enkelte borgers situation, ønsker og behov.

Det arbejde vil Social- og Omsorgsudvalget inddrage borgere og pårørende i. Repræsentanter fra kommunens Handicapråd og Udsatteråd vil også blive inviteret ind til at give indspark til målene.

”Det er meget vigtigt for os at få input fra de borgere, som i dag får hjælp fra kommunen, ligesom vi har brug for input fra deres pårørende. Måden vi har valgt at gøre det på denne gang er ved at få lavet en række fokusgruppeinterviews med et mindre antal borgere og deres pårørende. Vi har i udvalget drøftet os frem til nogle hovedtemaer af bred karakter, som vi gerne vil have kvalificeret”, siger udvalgsformand Henning Due Lorentzen

Fokusgruppeinterviewene bliver gennemført i løbet af maj måned, og dialogen vil tage udgangspunkt i en række temaer, som Social- og Omsorgsudvalget har formuleret.

”Når vi har fået godkendt de politiske mål i juni, vil vi gå i gang med at omsætte de politiske mål til konkrete handlinger i Voksenservice. Det vil vi gøre i samarbejde med bl.a. medarbejderne i Voksenservice, borger- og netværksråd”, fortæller voksenservicechef Rolf Dalsgaard Johansen.

Fakta om fokusgruppeinterviews

Fokusgruppeinterviews bliver primært brugt, når man ønsker at diskutere og få uddybet holdninger og synspunkter til et bestemt emne.
En af styrkerne ved fokusgruppeinterviews er den synergieffekt, der kan blive skabt, når et tema bliver drøftet i en gruppe.

Et fokusgruppeinterview varer typisk 1½ til 2 timer.