FREDERICIA

Ullerup Bæk Skolen modtager en bonus fra Elevløft-puljen

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Eleverne i 9. klasse på Ullerup Bæk Skolen er blevet dygtigere i dansk og matematik, og skolen får derfor en bonus på 1,4 mio. kroner

I foråret 2017 lancerede regeringen en skolepulje med 500 mio. kroner, der over tre år skal fordeles til udvalgte skoler, der løfter det faglige niveau i dansk og matematik til afgangsprøven i 9. klasse.

I programmets første år har 104 skoler deltaget. Fælles for de 104 skoler er, at der er en stor andel af elever, der ikke opnårkarakteren 4 i dansk og matematik. I alt har 61 skoler løftet det faglige niveau og modtager bonusser for i alt 81,7 mio. kroner.

I Fredericia Kommune var Ullerup Bæk Skolen og Kirstinebjergskolen blevet inviteret til at deltage. Ullerup Bæk Skolen har ved 9. klassernes afgangsprøve i sommeren 2018 løftet eleverne og reduceret andelen af elever, der ikke opnår karakteren 4 i dansk og matematik med 6,78 procent. Derfor får Ullerup Bæk Skolen del i Elevløft-puljen og modtager 1,4 mio. kroner i bonus.

Jeg er stolt af vores medarbejdere, som gør en flot indsats for eleverne, og jeg er stolt af vores elever, som rykker sig positivt. Vi er glade for, at vi sammen har løftet elevernes faglige niveau i dansk og matematik, og vi er glade for, at vi får del i puljen. Pengene skal bruges på at løfte endnu flere elever”, siger Jan Thorkild Voss, distriktskoleleder på Ullerup Bæk Skolen.

Kirstinebjergskolen har ikke nået målet på fem procent i denne omgang, og er derfor en af 43 skoler, der ikke får del i puljen i år.

Ole Steen Hansen, der er Udvalgsformand for Børne- og Skoleudvalget i Fredericia Kommune, ser positivt på, at to skoler i Fredericia Kommune er med i programmet, fordi programmet bidrager til at understøtte den faglige udvikling i dansk og matematik på begge skoler.

”Det er godt, at vi har fokus på de udfordringer, der er for vores elever i dansk og matematik. Ved at være med i programmet, kan vi få ny viden og inspiration udefra. Detunderstøtter det lange, seje træk med at løfte alle elever i kommunen”, fortæller Ole Steen Hansen.

For at få del i puljen skal skolerne det første år reducere andelen af elever, der får under karakteren 4 i dansk og matematik med minimum fem procent. Reduktionen vurderes ud fra et gennemsnit af karaktererne fra de tre foregående år.

Programmet fortsætter de næste to år, og for at få del i næste års bonusser skal skolerne reducere andelen af elever, der får under karakteren 4 i dansk og matematik med 10 procent i forhold til skolernes oprindelige gennemsnit, og året efter skal skolerne rykke sig 15 procent i forhold til udgangspunktet.